Кулинарни рецепти » Пилешко бонфиле по белградски

 Пилешко бонфиле по белградски

Прoдукти:

• 200 грама бонфиле
• 1 малка глава червен лук
• 5-6 пресни гъби
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. готварска сметана
• филиран бадем
• стафиди
• индийско орехче
• черен пипер и вегета на вкус
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на ивици и ги запържваме в сгорещената мазнина. Отделно на скарата запичаме филето алангле.

Към лука и гъбите прибавяме сметана, подправки, вегета, черен пипер, индийско орехче и сол. Слагаме и запеченото бонфиле.

Оставяме така приготвения сос да поеме вкуса на подправките. Украсяваме с филиран бадем и стафиди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало