Кулинарни рецепти » Мариновано пиле по сръбски

 Мариновано пиле по сръбски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• ½ к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 малка глава лук
• сокът от 1-2 лимона
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разделяме пилето на четвъртинки, като отстраняваме повечето кости. Набождаме месото с вилица и го оставяме да отлежи 3-4 часа на хладно в марината, която сме приготвили от стритите със сол чесън и лук, олиото, лимоновия сок и черен пипер.

Отцеждаме добре парчетата месо и ги печем върху скара по 15 мин от двете страни, като по време на печенето периодично ги ръсим с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало