Кулинарни рецепти » Паниран толстолоб

 Паниран толстолоб

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от толстолоб
• 3 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме рибното филе на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме филенцата, поръсваме с черен пипер и оставяме да престоят 1 час.

Разбиваме яйцата и прибавяме към тях 1 с.л. брашно, като бъркаме непрекъснато, за да не се получат гранули. Наливаме постепенно бирата и бъркаме, докато получим гладка каша.

Овалваме в останалото брашно всяко от рибните филенца, потапяме в приготвената паста и пържим в сгорещената мазнина, докато рибните парчета се зачервят от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало