Кулинарни рецепти » Рибни кюфтета

 Рибни кюфтета

Продукти:

• 500-600 г риба
• 100 г сланина
• 1 филия бял хляб без кората
• 4 с. л. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 3 с. л. галета
• 3-4 с. л. краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме я, обезкостяваме я и я смиламе в месомелачка заедно със сланината и изчистения лук.

Към получената рибна кайма добавяме яйцето, накиснатия в прясното мляко и отцеден хляб, солта и черния пипер.

Размесваме добре и оформяме кюфтета, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното масло. Поднасяме с пържени картофи.

Автор: Теодора Маркова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало