Кулинарни рецепти » Сьомга с моркови

 Сьомга с моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г филе от сьомга
• 400 г моркови
• 1 глава лук
• 2 домата
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Сьомгата нарязваме на по-малки парчета, а морковите настъргваме на едро ренде.

Нарязваме лука на ситно и го слагаме в тенджера под налягане. Прибавяме останалите продукти, поръсваме ситно нарязан копър и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и готвим 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало