Продукти:
• 500 г шаран
• 3-4 с.л. олио
• 1 бучка, колкото орех, краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 накълцани гъби
• магданоз, черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шарана, измиваме го и го нарязваме на порции. Нареждаме парчетата в тенджера и заливаме с разтопеното масло, смесено с брашното, олиото и виното.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязания магданоз. Добавяме счукания чесън и гъбите и оставяме ястието да поври на тих огън, докато сосът остане наполовина. Поднасяме ястието топло.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...