Продукти:
• 500 г шаран
• 3-4 с.л. олио
• 1 бучка, колкото орех, краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 накълцани гъби
• магданоз, черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шарана, измиваме го и го нарязваме на порции. Нареждаме парчетата в тенджера и заливаме с разтопеното масло, смесено с брашното, олиото и виното.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязания магданоз. Добавяме счукания чесън и гъбите и оставяме ястието да поври на тих огън, докато сосът остане наполовина. Поднасяме ястието топло.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...