Кулинарни рецепти » Яхния от риба

 Яхния от риба

Продукти:

• 1 кг бяла риба
• 2-3 с.л. брашно
• 5-6 домата
• половин връзка магданоз
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета и посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изваждаме и ги овалваме в брашното.

Нарязваме ситно доматите и ги задушаваме в мазнината. Добавяме рибата, заливаме ястието с водата, в която е вряла рибата, посоляваме леко, поръсваме с магданоз и черен пипер и варим още 30 минути на слаб огън.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало