Кулинарни рецепти » Риба в млечен сос

 Риба в млечен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг филе от бяла риба
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 600-700 г картофи
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 глава целина
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пушените гърди на кубчета и ги запържваме в тиган. Изливаме разтопената мазнина в тенджера под налягане, а пръжките оставяме в тигана.

Сипваме в тенджерата ситно нарязаните лук и целина и леко ги запържваме. Прибавяме нарязаното на порции рибно филе и едро нарязаните картофи. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. След това отваряме тенджерата, сипваме млякото и сметаната и кипваме ястието в отворена тенджера. Преди да поднесем прибавяме пръжките от тигана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало