Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 шаран (около 1,5 кг)
• 7-8 глави лук
• 2-3 глави чесън
• 2-3 домата
• 2-3 чушки
• 1-2 люти чушлета
• 1 ч.ч. олио
• 8-10 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• магданоз
• тарос
• смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шарана и го натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме го на порции и го оставяме 1-2 часа на студено. Изпичаме рибата на скарата и отстраняваме костите.
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки, обелените и настъргани домати, счукания чесън и целите люти чушлета. Слагаме зрънцата черен пипер и бахар и варим 10-15 мин на тих огън.
Накрая поръсваме с наситнен магданоз и тарос и заливаме рибата с така приготвения сос.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...