Кулинарни рецепти » Варено виме

 Варено виме

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг виме
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме вимето и го слагаме в тенджера под налягане. Заливаме с 2-3 ч.ч. вода, прибавяме изчистените глави лук, разрязани на половинки, нарязаните на големи парчета морков и магданозен корен , дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 60 мин. Нарязваме свареното виме на тънки филийки.

В малка тенджера разтопяваме маслото и сипваме в него брашното. Прибавяме бульонът от вимето и варим при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, прибавяме филийките от вимето и варим още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало