Кулинарни рецепти » Специалитет в гювече

 Специалитет в гювече

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г телешко шкембе
• 2-3 свински крачета
• 150-200 г салам “Петрохан” /или луканков салам/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме нарязаните по-едро шкембе и крачета с вода, посоляваме и варим около 2 часа, докато омекнат добре. След това обезкостяваме крачетата и нарязваме салама. Разпределяме шкембето, салама и крачетата в четири индивидуални гювечета.

Отделяме 2 1/2 к.ч. от бульона, в който е вряло шкембето, прибавяме червения пипер и разбъркваме, след това заливаме с него гювечетата. Поръсваме с черен пипер и запичаме гювечетата около 10 мин в умерено силна фурна без да ги захлупваме. След като ги извадим от фурната, захлупваме и веднага поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало