Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г телешко шкембе
• 2-3 свински крачета
• 150-200 г салам “Петрохан” /или луканков салам/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме нарязаните по-едро шкембе и крачета с вода, посоляваме и варим около 2 часа, докато омекнат добре. След това обезкостяваме крачетата и нарязваме салама. Разпределяме шкембето, салама и крачетата в четири индивидуални гювечета.
Отделяме 2 1/2 к.ч. от бульона, в който е вряло шкембето, прибавяме червения пипер и разбъркваме, след това заливаме с него гювечетата. Поръсваме с черен пипер и запичаме гювечетата около 10 мин в умерено силна фурна без да ги захлупваме. След като ги извадим от фурната, захлупваме и веднага поднасяме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...