Кулинарни рецепти » Пълнено телешко шкембе

 Пълнено телешко шкембе

Продукти:

• 1 кг сварено телешко шкембе
• 350 г кайма
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 2 с.л. ориз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 корена от магданоз или пащърнак
• 2-3 с.л. масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме плънка от каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз, разбитото яйце, галетата, ориза, черния пипер и сол на вкус. Изсипваме плънката върху свареното шкембе, увиваме го на руло и завързваме с конци.

Отделно заливаме с 3 ч.ч. студена вода моркова, целината и корените от магданоз (цели). Варим ги 15 минути и слагаме пълненото шкембе. Кипваме и варим час и половина.

После махаме конците от завитото руло-шкембе и го нарязваме на филийки. Поднасяме го, полято с разтопено масло. Отделно предлагаме чесън, счукан с малко сол и разбъркан в оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало