Кулинарни рецепти » Агнешко кукуреч

 Агнешко кукуреч

Продукти:

• 1 агнешки бял дроб
• 300 г агнешки чревца
• 2 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме чревцата за 5-6 мин във вряща вода. Нарязваме белия дроб на едри парчета и около всяко парче навиваме 2-3 парчета от чревцата.

Нареждаме дроба в намаслена тавичка и покриваме със ситно нарязания лук. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме, заливаме с олиото и печем в силна фурна.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало