Продукти: (за 4 порции)
· 300 г дребна юфка с формата на спирали
· 400 г пушена риба
· 1 глава лук
· 4 с.л. зехтин
· 2-3 скилидки чесън
· 1 1/2 к.ч. заквасена сметана
· сокът от половин лимон
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме рибата на средно големи парчета. В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и добавяме лимоновия сок, сметаната, юфката и пушената риба. Разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...