Продукти: (за 4 порции)
• 300 г плоска и дълга юфка
• 150 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• сол,
• масло за тавата
За плънката:
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 домата
• 250 г дребни печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в по-голямо количество подсолена вода, отцеждаме я и я объркваме с маслото. Оставяме я да поизстине.
Намасляваме тавичката за печене и загряваме фурната на 200°C. Оформяме в тавичката от юфката 8 гнезда, запълваме всяко с една от плънките, наръсваме с настърган кашкавал и печем на 180°C около 10 мин., докато поруменее кашкавалът. Поднасяме ястието топло.
Доматената плънка приготвяме по следния начин:Отцеждаме целите домати от консерва, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол и черен пипер. Разбиваме яйцата с прясното мляко и ги изсипваме върху доматите. Поръсваме с босилека.
Гъбената плънка приготвяме като изчистваме гъбите от пънчетата, обтриваме им шапките и ги пържим в сгорещено олио или масло заедно с нарязания на тънки фили лук. Добавяме сол, черен пипер и лимонов сок.
Посочените продукти за плънки са напълно достатъчни за 8 гнезда.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...