Продукти: (за 4 порции)
• 300 г плоска и дълга юфка
• 150 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• сол,
• масло за тавата
За плънката:
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 домата
• 250 г дребни печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в по-голямо количество подсолена вода, отцеждаме я и я объркваме с маслото. Оставяме я да поизстине.
Намасляваме тавичката за печене и загряваме фурната на 200°C. Оформяме в тавичката от юфката 8 гнезда, запълваме всяко с една от плънките, наръсваме с настърган кашкавал и печем на 180°C около 10 мин., докато поруменее кашкавалът. Поднасяме ястието топло.
Доматената плънка приготвяме по следния начин:Отцеждаме целите домати от консерва, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол и черен пипер. Разбиваме яйцата с прясното мляко и ги изсипваме върху доматите. Поръсваме с босилека.
Гъбената плънка приготвяме като изчистваме гъбите от пънчетата, обтриваме им шапките и ги пържим в сгорещено олио или масло заедно с нарязания на тънки фили лук. Добавяме сол, черен пипер и лимонов сок.
Посочените продукти за плънки са напълно достатъчни за 8 гнезда.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...