Кулинарни рецепти » Юфка с гъби и кайма

 Юфка с гъби и кайма

Продукти:

• 400 г юфка
• 1 шепа сушени гъби
• 2 глави лук
• 1 морков
• 250 г кайма
• 50 г пушени гърди
• 100 г доматено пюре
• 1/2 ч. ч. червено вино
• 4 с. л. едро натрошено сирене
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в подсолена вода и я отцеждаме.

Нарязваме пушените гърди на дребно и пържим до стопяване на сланината. Сипваме нарязаните на кубчета лук и моркови, прибавяме каймата и пържим още малко. Слагаме кимиона, ситно нарязаните гъби, доматеното пюре и виното, наръсваме със сол и черен пипер и варим на слаб огън 10 минути.

Заливаме юфката със сместа и сервираме ястието поръсено със сирене.

Автор: Паулина Йосифова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало