Кулинарни рецепти » Юфка с гъби и кайма

 Юфка с гъби и кайма

Продукти:

• 400 г юфка
• 1 шепа сушени гъби
• 2 глави лук
• 1 морков
• 250 г кайма
• 50 г пушени гърди
• 100 г доматено пюре
• 1/2 ч. ч. червено вино
• 4 с. л. едро натрошено сирене
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в подсолена вода и я отцеждаме.

Нарязваме пушените гърди на дребно и пържим до стопяване на сланината. Сипваме нарязаните на кубчета лук и моркови, прибавяме каймата и пържим още малко. Слагаме кимиона, ситно нарязаните гъби, доматеното пюре и виното, наръсваме със сол и черен пипер и варим на слаб огън 10 минути.

Заливаме юфката със сместа и сервираме ястието поръсено със сирене.

Автор: Паулина Йосифова

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало