Продукти:
• 1 опаковка канелони
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 300 г замразен спанак
• 150 г настърган кашкавал
• 250 г прясно сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. пилешки бульон
• босилек
• индийско орехче
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме за кратко време канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня.
Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене.
Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна.
Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...