Продукти:
• 1 опаковка канелони
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 300 г замразен спанак
• 150 г настърган кашкавал
• 250 г прясно сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. пилешки бульон
• босилек
• индийско орехче
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме за кратко време канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня.
Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене.
Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна.
Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...