Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• лимонов сок
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио, към което сме добавили малко вода, докато омекнат. Претриваме ги през сито.
Разбиваме маслото до пухкавост и постепенно го смесваме със задушените корени и малко доматено пюре. Прибавяме ситно нарязани копър и магданоз, подправяме със сол, лимонов сок и черен пипер и разбиваме, докато получим гладка кремообразна маса.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...