Продукти:
• 300 г маслини
• половин глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 5-6 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Претриваме маслините през сито.
Нарязваме на ситно чесъна и лука, слагаме ги в хаванче, прибавяме 1 щипка сол и ги стриваме на гладка каша. Прибавяме в хаванчето маслиненото пюре, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. При непрекъснато разбиване сипваме капка по капка олиото.
Когато пюрето поеме мазнината, подправяме го с лимоновия сок. Поднасяме го като гарнитура към печени и пържени вегетариански ястия.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...