Продукти:
• 200 г черен дроб
• 600 г дюли
• 40 г пудра захар
• 1/2 ч.л. канела
• ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме дюлите, нарязваме ги на парчета и ги варим почти на пара, докато омекнат. Оставяме да изстинат във водата, в която са врели, за да я попият. После ги прекарваме през сито.
Почистваме черния дроб от ципи и сухожилия и го прекарваме няколко пъти през месомелачка, като слагаме все по ситна решетка. Смесваме фино смления дроб с дюлевото пюре и разбъркваме добре.
Стриваме канелата и я смесваме с пудрата захар. Изсипваме ги в пюрето и поръсваме малко ванилия, за да го ароматизираме.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...