Продукти:
• 300 г зрял боб
• 1 глава лук
• 4 зърна карамфил
• 40 г смлени орехови ядки
• 3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. вода
• 2 с.л. лимонов сок или оцет
• джоджен, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме боба заедно с джоджена и главата лук, в която сме заболи карамфилчетата. Посоляваме. Минаваме през машинка за месо, за да получим пюре.
Счукваме чесъна и заедно с ореховите ядки го прибавяме към пюрето. Разбъркваме с олиото и малко от водата, в която е врял бобът. Посоляваме и прибавяме черен пипер и лимонов сок или оцет.
Поднасяме пюрето студено като гарнитура към печени и варени меса.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...