Продукти:
• 1 глава червено цвекло
• 1 корен хрян
• 1-2 с.л. олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме цвеклото на фурна. След като изстине, го обелваме и настъргваме на едро ренде. Настъргваме хряна на ситно ренде и го смесваме с цвеклото. Подправяме на вкус със олио, лимонов сок и сол.
Поднасяме гарнитурата с печени меса.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...