Продукти:
• 200 г ориз
• 2 с.л. масло
• 2-3 банана
• 1 щипка черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме изчистения и измит ориз в 600 мл подсолена вода.
Запържваме обелените и нарязани на тънки ивици банани в сгорещеното масло и ги смесваме с ориза. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Сервираме като гарнитура към риба или месо.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....