Продукти за 4 порции:
• 4 готови кори за баница
• 1 кг спанак
• 100 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го с кипяща вода, след което го отцеждаме и го нарязваме на ситно. Когато изстине го смесваме с натрошеното сирене, яйцата, прясното мляко, 1 с.л. олио и малко черен пипер. Посоляваме плънката и я разбъркваме много добре.
Поръсваме готовите кори с олио и разстиламе върху всяка от тях по четвъртинка от плънката. Навиваме корите на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с мазнина и печем бюрека около 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...