Продукти за 4 порции:
• 4 готови кори за баница
• 1 кг спанак
• 100 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме спанака. Попарваме го с кипяща вода, след което го отцеждаме и го нарязваме на ситно. Когато изстине го смесваме с натрошеното сирене, яйцата, прясното мляко, 1 с.л. олио и малко черен пипер. Посоляваме плънката и я разбъркваме много добре.
Поръсваме готовите кори с олио и разстиламе върху всяка от тях по четвъртинка от плънката. Навиваме корите на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с мазнина и печем бюрека около 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....