Кулинарни рецепти » Баница с кайма и патладжани

 Баница с кайма и патладжани

Продукти:

• 1 и 1/2 пакета кори
• олио

За плънката:

• 2 средни патладжана
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 300 г кайма
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязаните на кубчета и отцедени патладжани задушаваме с нарязания лук. Прибавяме чесъна и каймата. Към края посоляваме и слягаме накълцания магданоз.

Намазняваме тавата и редим половината от корите, като на всеки 2 листа слагаме по малко мазнина. Изсипваме плънката по средата и разстиламе равномерно.

Останалата част от корите редим по същия начин. Най-отгоре мажем съвсем леко с мазнина. Печем до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало