Кулинарни рецепти » Баница с кайма и патладжани

 Баница с кайма и патладжани

Продукти:

• 1 и 1/2 пакета кори
• олио

За плънката:

• 2 средни патладжана
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 300 г кайма
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязаните на кубчета и отцедени патладжани задушаваме с нарязания лук. Прибавяме чесъна и каймата. Към края посоляваме и слягаме накълцания магданоз.

Намазняваме тавата и редим половината от корите, като на всеки 2 листа слагаме по малко мазнина. Изсипваме плънката по средата и разстиламе равномерно.

Останалата част от корите редим по същия начин. Най-отгоре мажем съвсем леко с мазнина. Печем до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало