Продукти:
• 1 и 1/2 пакета кори
• олио
За плънката:
• 2 средни патладжана
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 300 г кайма
• половин връзка магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязаните на кубчета и отцедени патладжани задушаваме с нарязания лук. Прибавяме чесъна и каймата. Към края посоляваме и слягаме накълцания магданоз.
Намазняваме тавата и редим половината от корите, като на всеки 2 листа слагаме по малко мазнина. Изсипваме плънката по средата и разстиламе равномерно.
Останалата част от корите редим по същия начин. Най-отгоре мажем съвсем леко с мазнина. Печем до готовност.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...