Кулинарни рецепти » Тиквеница

 Тиквеница

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 150 г сухо мляко
• 1 кг тиква
• 4 яйца
• 100 г захар
• 1 щипка канела
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. Набождаме го на няколко места с вилица и го печем около 15 мин при температура 220°С, докато побелее, но без да го препичаме.

Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета, наливаме малко вода и я варим около 20 мин. След това я разбиваме на пюре.

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и канелата и разбъркваме. Сипваме сместа при тиквеното пюре и разбъркваме отново.

Разстиламе пюрето върху тестената подложка и печем тиквеницата около 30 мин при температура 200°С. После я изваждаме от фурната и я поръсваме с пудра захар, докато е още топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало