Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 150 г сухо мляко
• 1 кг тиква
• 4 яйца
• 100 г захар
• 1 щипка канела
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. Набождаме го на няколко места с вилица и го печем около 15 мин при температура 220°С, докато побелее, но без да го препичаме.
Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета, наливаме малко вода и я варим около 20 мин. След това я разбиваме на пюре.
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и канелата и разбъркваме. Сипваме сместа при тиквеното пюре и разбъркваме отново.
Разстиламе пюрето върху тестената подложка и печем тиквеницата около 30 мин при температура 200°С. После я изваждаме от фурната и я поръсваме с пудра захар, докато е още топла.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...