Кулинарни рецепти » Бутер баница с пияни вишни

 Бутер баница с пияни вишни

Продукти:

• половин пакет бутер тесто
• 500 г вишни
• 1 к.ч. ром
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разточваме бутер тестото на кръгла кора с която обхващаме дъното на кръгла форма за печене с незалепващо покритие.

Разделяме вишните на половинки и изваждаме костилките. Смесваме ги със захарта, ванилията и рома и възваряваме докато се втечнят.

Изсипваме върху бутер тестото и печем в силна фурна. Поднасяме баницата охладена.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало