Кулинарни рецепти » Щрудел с орехи

 Щрудел с орехи

Продукти:

• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 бакпулвер
• 500 г брашно
• 500 г ябълки
• 100 г счукани орехови ядки
• 100 г кристална захар
• канела

Начин на приготвяне:

Разбиваме до побеляване размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар. Прибавяме последователно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто, което разделяме на две части. Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена и посипана с брашно тавичка.

Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с кристалната захар, счуканите орехови ядки и малко канела. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху тестото в тавата. Отгоре с помощта на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем щрудела в умерена фурна. Поднасяме го, поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало