Продукти:
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 бакпулвер
• 500 г брашно
• 500 г ябълки
• 100 г счукани орехови ядки
• 100 г кристална захар
• канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар. Прибавяме последователно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто, което разделяме на две части. Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена и посипана с брашно тавичка.
Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с кристалната захар, счуканите орехови ядки и малко канела. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху тестото в тавата. Отгоре с помощта на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем щрудела в умерена фурна. Поднасяме го, поръсен с пудра захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...