Кулинарни рецепти » Пита от сух хляб и пилешко месо

 Пита от сух хляб и пилешко месо

Продукти:

• 8-10 тънки филии сух хляб
• 1 малко пиле
• 1 глава лук
• 10 гъби
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 яйца
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Месото от пилето смиламе, а костите заливаме със студена вода и варим на тих огън най-малко 1 час.

Стопяваме половината от маслото и в него задушаваме нарязаните на ситно лук и гъби. Когато омекнат, прибавяме смляното месо. Посоляваме сместа и задушаваме, като от време на време прибавяме по 1-2 с. л. бульон от костите. Сваляме от огъня и прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, черен пипер, сол и магданоз.

С част от маслото обилно намазваме тавичка и в нея подреждаме половината от хлебните филии. Поръсваме с бульон и изсипваме приготвената плънка. Отгоре нареждаме останалия хляб и върху тях разпределяме останалото масло.

Яйцата разбиваме със сметаната и щипка сол и изливаме равномерно върху питата. Печем в силно загрята фурна до зачервяване на заливката. Питата нарязваме на парчета и поднасяме с доматен сос и салата според сезона.

Автор: Теодора Лефтерова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало