Продукти:
• 8-10 тънки филии сух хляб
• 1 малко пиле
• 1 глава лук
• 10 гъби
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 яйца
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Месото от пилето смиламе, а костите заливаме със студена вода и варим на тих огън най-малко 1 час.
Стопяваме половината от маслото и в него задушаваме нарязаните на ситно лук и гъби. Когато омекнат, прибавяме смляното месо. Посоляваме сместа и задушаваме, като от време на време прибавяме по 1-2 с. л. бульон от костите. Сваляме от огъня и прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, черен пипер, сол и магданоз.
С част от маслото обилно намазваме тавичка и в нея подреждаме половината от хлебните филии. Поръсваме с бульон и изсипваме приготвената плънка. Отгоре нареждаме останалия хляб и върху тях разпределяме останалото масло.
Яйцата разбиваме със сметаната и щипка сол и изливаме равномерно върху питата. Печем в силно загрята фурна до зачервяване на заливката. Питата нарязваме на парчета и поднасяме с доматен сос и салата според сезона.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...