Продукти: (за 6-8 порции)
• 500 г говеждо месо от опашката
• 200 г шарена сланина
• 1 ч.ч. зрял боб
• 100 г чеснов салам
• 3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, бахар
• черен пипер, сол
За крокетите:
• 40 г сланина
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. бульон
• 2-3 с.л. счукана галета
• мазнина за пържене
Накисваме фасула в студена вода и го оставяме да престои 1 нощ, след което го изплакваме.
Нарязваме месото и сланината и заедно с накиснатия фасул ги заливаме със студена вода. Кипваме и варим, докато продуктите омекнат. Прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и салам, дафиновия лист и бахара. Когато всичко се свари, посоляваме на вкус и оттегляме на тих огън.
От допълнителните съставки, нарязани на ситно, приготвяме крокети, които изпържваме в мазнината и прибавяме към чорбата преди да я поднесем.
Поднасяме чорбата, поръсена с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...