Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз или 100 г фиде,
• главата, шията, крилете, краката, дробчето, сърцето и воденичката от 1 пуйка
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме дреболиите в тенджера и ги заливаме с 6 ч.ч. вода. Щом водата заври, посоляваме.
Слагаме ориза в тенджерата при дреболиите да се свари добре, след което отстраняваме от огъня.
Запържваме в тиган олиото и заливаме с него чорбата. Подправяме с яйцата, разбити с киселото мляко.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...