Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз или 100 г фиде,
• главата, шията, крилете, краката, дробчето, сърцето и воденичката от 1 пуйка
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме дреболиите в тенджера и ги заливаме с 6 ч.ч. вода. Щом водата заври, посоляваме.
Слагаме ориза в тенджерата при дреболиите да се свари добре, след което отстраняваме от огъня.
Запържваме в тиган олиото и заливаме с него чорбата. Подправяме с яйцата, разбити с киселото мляко.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...