Кулинарни рецепти » Персийски тутманик

 Персийски тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. натрошено или настъргано сирене
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и прибавяме последователно към тях мазнината, киселото мляко, в което сме разтворили содата, настърганото сирене и толкова брашно, че сместа да получи гъстотата на кейково тесто.

Изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тавичка, намазваме отгоре с яйце и печем до зачервяване в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало