Продукти:
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. смес от олио и свинска мас
• 1 к.ч. захар, настъргана лимонова кора
• 1 щипка сол
• хлебна мая
• 200 г брашно
• смлени орехи
Начин на приготвяне:
Забъркваме маята на рядка каша с малко прясно мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Оставяме на топло 45 мин, за да втаса. С втасалата мая и останалите продукти замесваме меко тесто и отново оставяме да втасва.
Разточваме тестото на дебела кора, намазваме с мармалад и смлени орехи и навиваме на руло. Слагаме в намазана кексова или продълговата форма. Оставяме да втасва. След това намазваме със жълтък и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...