Продукти:
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. смес от олио и свинска мас
• 1 к.ч. захар, настъргана лимонова кора
• 1 щипка сол
• хлебна мая
• 200 г брашно
• смлени орехи
Начин на приготвяне:
Забъркваме маята на рядка каша с малко прясно мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Оставяме на топло 45 мин, за да втаса. С втасалата мая и останалите продукти замесваме меко тесто и отново оставяме да втасва.
Разточваме тестото на дебела кора, намазваме с мармалад и смлени орехи и навиваме на руло. Слагаме в намазана кексова или продълговата форма. Оставяме да втасва. След това намазваме със жълтък и печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...