Продукти:
• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане наливаме на тънка струйка олиото, сипваме брашното с бакпулвера и на части прибавяме 1 ч.ч. вряла вода. Ароматизираме с ванилията.
Отделяме 1 ч.ч. от сместа и я оцветяваме с какаото. Слагаме я върху останалото тесто и внимателно разбъркваме. Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...