Продукти: (за 16 парчета)
• 125 г краве масло или маргарин
• 50 г какао
• 2 яйца
• 225 г захар
• 1 ванилия
• 40 г бяло брашно
• 75 г счукани бадеми
• 75 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Застиламе кръгла тава с диаметър 20 см с намаслена хартия. Загряваме фурната на 180°С. На леко топъл котлон внимателно размачкваме маслото и го объркваме с какаото.
Бием яйцата и захарта до побеляване и ги ароматизираме с ванилията. Прибавяме какаовата смес, а после и брашното като бъркаме леко с дървена лъжица. Заделяме от пудрата захар за поръсване и остатъка прибавяме в тестото. Накрая слагаме бадемите.
Изсипваме тази смес в тавичката, слагаме решетката за печене в средата на фурната и печем около 30 мин. Изстиналия сладкиш нарязваме на квадратчета, които поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...