Кулинарни рецепти » Напудрено негърче

 Напудрено негърче

Продукти: (за 16 парчета)

• 125 г краве масло или маргарин
• 50 г какао
• 2 яйца
• 225 г захар
• 1 ванилия
• 40 г бяло брашно
• 75 г счукани бадеми
• 75 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Застиламе кръгла тава с диаметър 20 см с намаслена хартия. Загряваме фурната на 180°С. На леко топъл котлон внимателно размачкваме маслото и го объркваме с какаото.

Бием яйцата и захарта до побеляване и ги ароматизираме с ванилията. Прибавяме какаовата смес, а после и брашното като бъркаме леко с дървена лъжица. Заделяме от пудрата захар за поръсване и остатъка прибавяме в тестото. Накрая слагаме бадемите.

Изсипваме тази смес в тавичката, слагаме решетката за печене в средата на фурната и печем около 30 мин. Изстиналия сладкиш нарязваме на квадратчета, които поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало