Продукти за 5 порции:
• 6 яйца
• 125 г захар
• 1 лимон
• 2 с.л. брашно
• захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с миксер със захарта до побеляване. Прибавяме прецедения лимонов сок, брашното и разбитите на хубав сняг белтъци.
Внимателно и леко бъркаме с дървена лъжица и изсипваме сместа в добре намазнена къдрава форма за печене. Отгоре обилно наръсваме със захар и печем в предварително загрята и умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...