Продукти за 5 порции:
• 6 яйца
• 125 г захар
• 1 лимон
• 2 с.л. брашно
• захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с миксер със захарта до побеляване. Прибавяме прецедения лимонов сок, брашното и разбитите на хубав сняг белтъци.
Внимателно и леко бъркаме с дървена лъжица и изсипваме сместа в добре намазнена къдрава форма за печене. Отгоре обилно наръсваме със захар и печем в предварително загрята и умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...