Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. бакпулвер
• 100 г стафиди
• 2 ванилии
• 1-11/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме в продължение на 10-15 мин заедно с пудрата захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме последователно яйцето, млякото, в което сме разтворили бакпулвера, стафидите и ванилиите. Накрая прибавяме толкова брашно, че да замесим средно твърдо тесто.
От тестото оформяме суджук, дебел около 2 см. Нарязваме го напречно на рулца дълги 2-3 см, които нареждаме в леко намаслена тавичка и изпичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...