Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. бакпулвер
• 100 г стафиди
• 2 ванилии
• 1-11/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме в продължение на 10-15 мин заедно с пудрата захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме последователно яйцето, млякото, в което сме разтворили бакпулвера, стафидите и ванилиите. Накрая прибавяме толкова брашно, че да замесим средно твърдо тесто.
От тестото оформяме суджук, дебел около 2 см. Нарязваме го напречно на рулца дълги 2-3 см, които нареждаме в леко намаслена тавичка и изпичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...