Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш и гарнитури

 Крем с пъпеш и гарнитури

Продукти:

• 2 яйца
• 4 жълтъка
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. пюре от добре узрял пъпеш
• 1 ч.ч.захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. карамелен сироп
• 2-3 с.л. настърган шоколад
• 1 щипка ванилия
• 1 капка есенция ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта, като отделяме 2-3 лъжички от нея. Поръсваме брашното, наливаме по малко от млякото, ароматизирано с ванилията и есенцията и обработваме с миксер. Слагаме на огъня и варим 2 минути след кипването на крема, без да спираме бъркането.

Изсипваме пъпешовото пюре в горещата смес, пасираме на котлона за малко и разпределяме по купички. Оставяме настрани да стегне и при сервирането украсяваме отгоре с битата сметана, подсладена с отделената захар, и напръскваме с карамеления сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало