Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш и гарнитури

 Крем с пъпеш и гарнитури

Продукти:

• 2 яйца
• 4 жълтъка
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. пюре от добре узрял пъпеш
• 1 ч.ч.захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. карамелен сироп
• 2-3 с.л. настърган шоколад
• 1 щипка ванилия
• 1 капка есенция ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и жълтъците със захарта, като отделяме 2-3 лъжички от нея. Поръсваме брашното, наливаме по малко от млякото, ароматизирано с ванилията и есенцията и обработваме с миксер. Слагаме на огъня и варим 2 минути след кипването на крема, без да спираме бъркането.

Изсипваме пъпешовото пюре в горещата смес, пасираме на котлона за малко и разпределяме по купички. Оставяме настрани да стегне и при сервирането украсяваме отгоре с битата сметана, подсладена с отделената захар, и напръскваме с карамеления сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало