Продукти:
• 150 мл бяло вино
• 1 жълтък
• 1 яйце
• 40 г захар
• лимонена кора
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъка и цялото яйце заедно със захарта в керамичен или порцеланов съд. Прибавяме виното и ситно настърганата лимонена кора и продължаваме да разбиваме.
След това слагаме съда в тенджера с гореща вода и бъркаме интензивно, докато се образува гъста пяна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...