Продукти:
• 400 г грухана пшеница
• 200 г захар
• 100 г стафиди
• 20 г нишесте
• 25 г пудра захар
• 1 ч.л. канела
• 50 г орехови ядки
Начин на приготвяне:
Варим житото на тих огън, докато омекне, след това го пасираме на каша, в която слагаме захарта, стафидите, смлените орехи и размитото в малко студена вода нишесте.
Варим кашата още 10 минути, като бъркаме непрекъснато. След като я свалим от огъня и изстине, я наръсваме с пудра захар и канела.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...