Продукти: 
•	1 ч.ч. олио
•	2 ч.ч. грис
•	3 ч.ч. захар
•	4 ч.ч. вода
•	1 ванилия
•	1 с.л. ром
•	сладко от портокалови кори
•	настъргана кора от лимон
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме  олиото и пържим гриса до поруменяване. Изсипваме в  плитка тавичка  и заливаме с горещия сироп от захарта и водата, който сме ароматизирали с рома, ванилията и лимоновата кора. Сиропът задължително трябва да е врял.
Покриваме с чиста кърпа,която притискаме с капак / ако десертът е в тенджера  или с дъска, ако е в тавичка/. Когато грис халвата набъбне и изстине, режем я на ромбчета, които  украсяваме с кори от портокалово сладко.
              Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
              Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
              Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
              Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...