Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме.
Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданозения корен и моркова. Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. вода.
Слагаме фасула в тенджера под налягане и наливаме 2-3 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 10 мин.
Изливаме водата от тенджерата, прибавяме нарязаните зеленчуци и размитото доматено пюре, наливаме 2 л нова вода, затваряме и варим 30 мин, след като тенджерата започне да съска.
Пасираме сварените фасул и зеленчуци и връщаме пюрето в отварата.
Разбиваме жълтъците заедно със сметаната, загряваме ги на огъня /без да кипваме/ и ги сипваме в готовата супа. Прибавяме маслото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.