Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г зелени пиперки
• половин стрък праз /или половин глава лук /
• 30 г краве масло
• 2 с.л. натрошено сирене
• 1 ч.л. брашно
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките на едро и ги задушаваме в малко вода, докато омекнат. Претриваме ги през сито и ги заливаме с бульона.
Загряваме маслото на огъня и пускаме в него натрошеното сирене. Малко по-късно прибавяме брашното и разреденото пюре от пиперките. Варим супата 10 мин на тих огън.
Преди да поднесем прибавяме млякото и поръсваме със ситно нарязани магданоз, копър и праз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...