Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с крем

 Бисквитена торта с крем

Продукти:

• 1 готов блат за торта
• 1 кутия кръгли маслени бисквити

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г кокосово брашно
• 125 г захар
• 2 с.л. какао
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ром /или коняк/

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. захар

За глазурата:

• 250 г захар
• 2 белтъка
• сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме кокосовото брашно на фин прах. На слаб огън разбиваме до сгъстяване яйцата, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Лъжичка по лъжички прибавяме към маслото.

Разрязваме блата хоризонтално на две части, които поръсваме с ром и леко сиропираме. Слепваме ги с част от крема. Намазваме тортата отгоре и отстрани с останалия крем. Заглаждаме и подреждаме бисквитите върху тортата на разстояние една от друга.

Разбиваме белтъците за глазурата и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес. Накрая ароматизираме с лимоновия сок и заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало