Продукти:
• 5 кг домати
• 200 г люти чушки
• 200 мл олио
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Варим на умерен огън, докато се посгъстят. Отрязваме дръжките на чушлетата, набождаме ги с игла около семенната част и ги слагаме цели при доматите.
Добавяме олиото, захарта и солта и продължаваме да варим, докато получим необходимата гъстота. Разпределяме готовото пюре в буркани, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...