Продукти:
• дребни лукчета (арпаджик)
• дафинови листа
• черен пипер
• зрънца карамфил
За маринатата: (на 1 л вода)
• 50 г сол
• 50 г захар
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме лукчетата и ги бланшираме няколко минути в подсолена вряща вода. На дъното на всеки буркан слагаме по 1 дафинов лист, десетина зърна черен пипер и 1-2 зрънца карамфил. Отгоре нареждаме лукчетата.
Кипваме марината от посочените продукти и гореща я изливаме върху лукчетата. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...