Кулинарни рецепти » Туршия от цвекло и боровинки

 Туршия от цвекло и боровинки

Продукти:

• 10 кг червено цвекло
• 5-6 малки главички червен лук
• 2 л оцет
• 2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. твърди недозрели боровинки
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч.сол
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 пакет черен пипер
• 1 пакет бахар
• 6 дафинови листа
• 10 листенца маточина
• 10 листенца целина
• 10 листенца магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки. Прибавяме резенчета лук, дафинови листа, зърна черен пипер и бахар.

Разпределяме в буркани, слагаме боровинките и заливаме с маринатата от кипналите оцет, сол, вода и захар. Отгоре поливаме с олио. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало