Продукти:
• 6 кг червени камби
• 2 кг карфиол
• 1,5 кг моркови
• 1 глава чесън
• 1 глава целина с листата
За маринатата: (на 1 буркан)
• 1 непълна с.л. сол
• 1 1/2 с.л. захар
• оцет до резката на дъното на буркана
• 2 с.л. олио
• 7-8 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме камбите на парчета, целината нарязваме на кубчета, чесъна – на филийки, а моркови на кръгчета.
Слагаме изброените подправки на дъното на всеки буркан и редим зеленчуците, като между тях слагаме по-едро нарязани листа и дръжки целина и наситнен чесън.
Допълваме бурканите с вода, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...