Продукти:
• 10 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1-2 глави чесън
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. олио
• 500 г захар
• 500 г сол
• листа от целина
• магданоз
• черен пипер
• бахар
Начин на приготвяне:
Изчистваме чушките, измиваме ги и ги овалваме в смес от захар и сол. Оставяме ги една нощ изправени с отворите надолу.
На другия ден отливаме отделения сок, прибавяме към него олиото, оцета, подправките и останалата захар и сол, възвираме на огъня и бланшираме чушките в тази смес, колкото да променят цвета си.
Изваждаме чушките и потапяме нарязаното на ивички зеле и нарязаните на тънки кръгчета моркови, колкото да се осолят.
Нареждаме чушките в буркани, като между редовете слагаме чесън, зеле, морковчета, листа от целина и магданоз. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...