Продукти:
• 1,5 кг червен лук
• 3 кг чушки /червени и зелени/
• 18 кг домати
• 1,5 кг зелен фасул
• 2 кг тиквички
• 2-3 китки магданоз
• 500 мл олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме всички продукти, лука и магданоза наситняваме, а останалите продукти нарязваме на парченца и прекарваме през месомелачка.
В сгорещеното олио пържим най-напред лука, а после чушките, боба и тиквичките. Настъргваме доматите и ги прибавяме към останалите зеленчуци. Варим на умерен котлон, докато се посгъстят. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме магданоза и разбъркваме.
Пълним изстиналата смес в буркани, затваряме и стерилизираме 30-40 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...